Makarnalık buğdayın protein oranının %12 ile %16 arasında değiştiği belirtiliyor. Bu oran, buğdayın yetiştirilme koşulları ve türü gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösteriyormuş. Yüksek gluten içeriği sayesinde makarnanın elastikiyetini artırdığı da önemli bir detay. Peki, sizce buğdayın yetiştirilme yöntemleri ve hasat zamanı gibi unsurlar, protein içeriğini nasıl etkiliyor? Özellikle buğday türünün seçimi, makarna kalitesini artırmak için ne kadar belirleyici olabilir?
Makarnalık buğdayın protein oranının %12 ile %16 arasında değiştiği belirtiliyor. Bu oran, buğdayın yetiştirilme koşulları ve türü gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösteriyormuş. Yüksek gluten içeriği sayesinde makarnanın elastikiyetini artırdığı da önemli bir detay. Peki, sizce buğdayın yetiştirilme yöntemleri ve hasat zamanı gibi unsurlar, protein içeriğini nasıl etkiliyor? Özellikle buğday türünün seçimi, makarna kalitesini artırmak için ne kadar belirleyici olabilir?
Cevap yaz