Etin protein içeriği ve sağlığa etkileri hakkında yazılanları okurken, özellikle et türlerine göre değişen protein miktarlarının yanı sıra, protein kalitesinin de vücuda olan faydalarını düşünmeden edemedim. Sizce, kırmızı etin aşırı tüketiminin kalp hastalıkları ve kanserle bağlantılı olduğu bilgisi göz önüne alındığında, dengeli bir beslenme planı oluşturmak için neler yapılmalı? Ayrıca, bitkisel protein kaynaklarının da diyetimize dahil edilmesi gerektiği vurgusu üzerinde durmak gerektiğini düşünüyor musunuz?
Etin protein içeriği ve sağlığa etkileri hakkında yazılanları okurken, özellikle et türlerine göre değişen protein miktarlarının yanı sıra, protein kalitesinin de vücuda olan faydalarını düşünmeden edemedim. Sizce, kırmızı etin aşırı tüketiminin kalp hastalıkları ve kanserle bağlantılı olduğu bilgisi göz önüne alındığında, dengeli bir beslenme planı oluşturmak için neler yapılmalı? Ayrıca, bitkisel protein kaynaklarının da diyetimize dahil edilmesi gerektiği vurgusu üzerinde durmak gerektiğini düşünüyor musunuz?
Cevap yaz