100 gram çiğ gıdada protein miktarı oldukça merak edilen bir konu. Sadece et ve balık değil, süt ürünleri, kuruyemişler ve baklagiller de yüksek protein içeriği sunuyor. Mesela çiğ sığır eti 20-22 gram, çiğ somon balığı ise yaklaşık 20 gram protein içeriyor. Peki, bu protein kaynaklarını günlük beslenmemizde nasıl daha iyi değerlendirebiliriz? Ayrıca, çiğ gıdaların sağlık risklerini minimize etmek için dikkat etmemiz gereken noktalar neler?
100 gram çiğ gıdada protein miktarı oldukça merak edilen bir konu. Sadece et ve balık değil, süt ürünleri, kuruyemişler ve baklagiller de yüksek protein içeriği sunuyor. Mesela çiğ sığır eti 20-22 gram, çiğ somon balığı ise yaklaşık 20 gram protein içeriyor. Peki, bu protein kaynaklarını günlük beslenmemizde nasıl daha iyi değerlendirebiliriz? Ayrıca, çiğ gıdaların sağlık risklerini minimize etmek için dikkat etmemiz gereken noktalar neler?
Cevap yaz