Bulgurun protein içeriğinin %12-15 arasında olduğunu öğrendiğimde, bu değerlerin bulgurun türüne ve işlenme şekline göre değişebileceğini düşündüm. Özellikle ince bulgur ile kalın bulgur arasındaki farklar beni meraklandırdı. Vejetaryen ve vegan beslenme biçimlerinde önemli bir protein kaynağı olması, bulgura olan ilgimi artırdı. Sizce bulgurdaki protein miktarı, diğer tahıllarla karşılaştırıldığında ne kadar yeterli? Ayrıca bulgurun sağlığa faydaları arasında kalp sağlığına etkisi ve kilo kontrolü gibi konular oldukça ilginç değil mi?
Bulgurun protein içeriğinin %12-15 arasında olduğunu öğrendiğimde, bu değerlerin bulgurun türüne ve işlenme şekline göre değişebileceğini düşündüm. Özellikle ince bulgur ile kalın bulgur arasındaki farklar beni meraklandırdı. Vejetaryen ve vegan beslenme biçimlerinde önemli bir protein kaynağı olması, bulgura olan ilgimi artırdı. Sizce bulgurdaki protein miktarı, diğer tahıllarla karşılaştırıldığında ne kadar yeterli? Ayrıca bulgurun sağlığa faydaları arasında kalp sağlığına etkisi ve kilo kontrolü gibi konular oldukça ilginç değil mi?
Cevap yaz